ŽENE OCIJENILE: OVO JE DOMAĆA MAST KOJA UKLANJA CELULIT NAKON SAMO 7 DANA KORIŠTENJA!

Pripremiti domaću kremu protiv celulita uopšte nije teško. I što je bitno, takva krema je mnogo efikasnija od kupovnih preparata. Domaća krema protiv celulita, pripremljena po ovom receptu, pokazaće prve rezultate već posle 7 dana upotrebe, piše uspesnazena.com.
Ovakva krema, idealno sredstvo u borbi sa “narandžinom korom”, takođe je efikasna i u borbi protiv strija. Domaća krema protiv celulita Sastojci: bilo koja dječja krema – 100 ml 5-6 tableta mumijo

20 kapi eteričnog ulja narandže eterično ulje cimeta 3-5 kapi Za pripremu domaće anticelulitne kreme najpogodnija je dječja krema, jer ne sadrži nikakve štetne dodatke. Ima idealan sastav masnoće i vlage. Tablete mumijo veoma se često koriste ne samo u borbi sa celulitom, već i kod strija. Mumijo zateže kožu, povećava njenu elastičnost, čineći je mekom i svilenkastom. U borbi protiv celulita veoma su efikasna i eterična citrusova ulja. Može se reći da je to prava namjena ovih ulja. Sami možete odabrati koje ćete ulje koristiti: ulje narandži, limuna ili lajma.
Citrusova ulja zatežu i hrane kožu korisnim materijama. Ulje cimeta, ne samo da posjeduje prijatnu aromu, već je i veoma djelotvorno u borbi sa narandžinom korom. U kombinaciji sa citrusovim uljima daje odlične rezultate. Priprema kreme je veoma jednostavna: U teglicu (ne manju od 150 ml) staviti 100 gr dječje kreme. Zatim dodati 5-6 u prah isitnjene tablete mumijo i promješati. Tablete mumijo držite u frižideru, lakše se istisnu i isitne. Dodati 20 kapi narandžinog (ili drugog citrusovog ulja) i ne više od 5 kapi ulja cimeta.

Sve sastojke temeljno promješajte, poklopite i ostavite da odstoji 8-10 sati. Poslije toga, promješajte ponovo. Vaša domaća anticelulitna krema je spremna za upotrebu. Ne zaboravite zatvoriti teglicu poslije svake upotrebe kreme. Za postizanje najboljeg rezultata potrebno je kremu utrljati svakodnevno u problematične dijelove tijela, snažnim pokretima. Prve rezultate očekujte već posle 7 dana. Rok upotrebe takve kreme – 3 nedelje. Poslije napravite drugu mjeru. Poslije nanošenja kreme sačekajte da je koža upije, potom obucite pidžamu ili spavaćicu (ako nanosite kremu prije spavanja). Mogu ostati tamne fleke od mumijo tableta (a i ne mora, kod mene ne ostaju), ali se lako operu.

izvor:zdravlje.ba

Translate »
Inline
Inline