POZNATA DOKTORICA OTKRILA RECEPT: Riješite se bubrežnog kamenca za 10 dana

Bubrežni kamen može biti vrlo neprijatan i nezdrava ishrana (unos velikih količina soli i masti) doprinosi njegovoj formaciji.

Ovaj problem se može riješiti na prirodan način, koristeći ovo piće koje je vrlo jednostavno napraviti i potrebna su samo dva sastojka.

Sastojci:

-2 litre vode
-proso

Proso je slatkastog okusa. Ova žitarica se preporučuje svima jer opskrbljuje tijelo s mnoštvom korisnih tvari.

Sadrži čak 15 posto bjelančevina, što ga čini namirnicom za vegetarijance. Proso je i izvor minerala, jer u njemu ima željeza, mangana, fosfora i kalija.

Osim što je odgovoran za izgradnju kostiju i zubi, fosfor je potreban za rast stanica. Ovaj mineral ublažava i tegobe s astmom. Osim toga, magnezij pomaže pri snižavanju krvnog tlaka.

Proso sadrži i fitokemikalije, uključujući fitinsku kiselinu. Ova žitarica pripada alkalnoj skupini namirnica, što ga čini probavljivim i djeluje umirujuće.

Smatra se da proso čisti organizam, regulira probavu i jača imunitet.

Preporučuje se u slučajevima povećanog fizičkog i psihičkog napora.

Priprema

Proso stavite u toplu vodu i pustite da stane preko noći. Ujutru stavite u posudu i kuhajte u 2 litre vode. Pokrijte i promiješajte uveče, iscijedite vodu u flašu i zatvorite. Pij barem jednu šolju ovog pića 10 do 15 dana.

Napomena:

Nemojte izbacivati proso zato što je veoma zdrav i nutritivan, ali stavite ga na kuhanje sa 3 šolje vode 15 minuta. Napravite kašu koju ćete jesti sa medom ili suhim voćem.

Izvor:novi.ba

Translate »
Inline
Inline