POSLASTICA KOJU NUDI PRIRODA!SNAŽAN LIJEK ZA VAŠ IMUNITET!

776381783557ebc55098ac518598540_w640

Maline su bobice koje svi volimo zbog svoje bogate boje, slatkog sočan ukus i antioksidativne moći. Osim antioksidansi, maline također se smanjuje rizik od mnogih bolesti. Da bi se koristile kao lijek, listovi maline i plodovi, moraju biti prikupljene tijekom sezone branja,to jest moraju biti svježe.

Lišće treba sušiti na toplom i svijetlom mjestu. Maline su dobre za srce i krvne žile. Velike količine vlakana koje sadrže pridonose unapređenju rada crijeva i sprečavaju razvoj raka debelog crijeva.

Malina se preporučuju kao dodatak hrani kod bolesnika sa dijabetesom,također se koristi kod ljudi s bolestima bubrega, i onih koji pate od reume. Listovi maline se koriste za pripremu čajeva za ublažavanje upale grla i upala crijeva, proljeva, kožnih bolesti, jačanje srca,a poboljšavaju i imunitet.

Čaj za jačanje imunog sustava

Sastojci:

– 50 grama sušenog malina lišća
– 50 grama suhih listova kupine
– 50 grama sušenog divljeg lišća jagoda
– 250 ml vode

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke. Za 1 šalicu čaja trebat će 1 žlica mješavine suhog lišća i prelijte sa 250 ml kipuće vode. Pokrijte čašu i pustiti da stoji 10 minuta. Zatim procijediti i pijuckati čaj tijekom dana.

izvor:atma.hr

Translate »
Inline
Inline