PČELINJI OTROV DOKAZANO SMANJUJE KRVNI PRITISAK

Na vrhu lestvice zdrave hrane, bez sumnje, nalaze se med, polen, matični mleč i propolis. Zato u našu svakodnevnu ishranu treba da uključimo njihovu kombinaciju, koja će nam pružiti veoma vredne hranljive materije (vitamine, minerale, hormone i druge bioaktivne supstance). Pčelinji proizvodi daju vitalnost, energiju, dugovečnost i preventivno utiču na zdravlje našeg tela.
Ipak, ne zaboravite da možete da budete alergični na neki od proizvoda pčela, tako da oprez nije suvišan. Ako postoji bilo kakva sumnja u mogućnost alergijske reakcije organizma, neophodno je konsultovati lekara.
Iz Vašeg iskustva, koji pčelinji proizvodi pokazuju posebnu efikasnost kod određenih bolesti? 
– Ne bih da ističem bilo koji od pčelinjih proizvoda, svaki od njih ima posebno mesto u održavanju i jačanju zdravlja. Verujem, međutim, da pčelinji otrov ima veliku snagu i ogroman neiskorišćen i neistražen potencijal u sebi, a posebno u lečenju (kardiovaskularne bolesti, rak …).
Da li pčelinji proizvodi mogu da regulišu krvni pritisak i kako?
– Pomenula sam pčelinji otrov koji dokazano smanjuje krvni pritisak. Osim toga, nedavno sam naišla na veoma zanimljivu knjigu (autor je Valerij Nikolajevič Korž), koja opisuje dobre strane tzv. infuzije iz mrtvih pčela i, između ostalog, smanjuje i kontroliše krvni pritisak. Pčele u sebi sigurno nose veliki i nedovoljno istražen potencijal, koji može da doprinese poboljšanju kvaliteta našeg zdravlja.
Uz koje pčelinje proizvode postajemo otporniji na viruse i bakterije?
– U sezoni gripa, prehlada i viroza korisno je preventivno konzumirati med, propolis, polen i matični mleč. Matični mleč se uzima samo na prazan stomak, ujutru, direktno ispod jezika. Mešavinu mleča sa medom, propolisom i polenom možemo unositi samostalno ili dodati u mlaku (ne vruću) vodu, čaj, limunadu. Dobre efekte postižemo ako u mešavinu dodamo i svež đumbir.
Koje vrste meda preporučujete kod različitih oboljenja?
– Bilo bi idealno kada bi ljudi u većoj meri bili svesni pozitivnih efekata meda za zdravlje i uključili ga u svakodnevnu ishranu, naročito ujutru, bilo kao zaslađivač, kao namaz ili rastvoren u toploj vodi. Međutim, moram da istaknem neke vrste koje lično preporučujem:
– Za sve probleme kože, uključujući i opekotine i rane koje ne zarastaju, med od kestena je neprocenjiv. Ova vrsta meda preporučuje se i za gastrointestinalne probleme.
– Šumski med ima blagotvorno dejstvo na respiratorni sistem.
– Tokom prehlade i gripa preporučujem lipov med koji pospešuje znojenje. Osim toga, lipa smiruje nervnu napetost i dobro ga je dodati u šolju toplog (ne vrelog) mleka pred spavanje.
– Med od bagrema preporučuje se kao zaslađivač čaja, jer je poznato da jača funkcionisanje aktivnih supstanci biljaka, ima blag ukus i deca ga vole. Već nekoliko godina u našoj porodici imamo naviku da pripremamo odličan sirup od borovih pupoljaka i bagremovog meda. Nezaobilazan i veoma efikasan, ovaj sirup smiruje kašalj, ublažava sluz i olakšava iskašljavanje.
Da li su Vama lično, ili nekom Vama bliskom, pčelinji proizvodi pomogli da rešite određen zdravstveni problem?
– Rezultati su impresivni i mene često iznenade. Imala sam priliku i privilegiju da testiram snagu meda od kestena na jednom pacijentu koji je dugi niz godina imao otvorene rane na obe noge i zvanična medicina nije mogla da mu pomogne. Savetovala sam ga da stavlja obloge od kestenovog meda i sa zadovoljstvom vam mogu pokazati rezultate. Obe rane su u potpunosti zarasle i na fotografijama možemo da vidimo kako se koža lepo obnovila. Sve to smo uspeli da postignemo za dva i po meseca.

 

Izvor:magicnobilje.com

Translate »
Inline
Inline