Osteohondroza vrata. Kako pravilno eliminisati bolove uz pomoć samomasaže vrata.

Fizički ste neaktivni? Čuvajte se, stiže vam osteohondroza! Ona ne štedi nikoga. U rizičnu grupu spadaju skoro svi, a ne samo sredovečni ljudi.  Na simptome osteohondroze sve češće se žale i studenti.
Bol u vratu i u različitim delovima glave, ograničena pokretljivost, glavobolja, vrtoglavica, mučnina, zujanje u ušima. Takvi simptomi imaju naziv „Cervikalni sindrom“ (vratni sindrom). Ali,  čest je i bol i trnjenje u grudima, rukama i različitim delovima glave, koji ljudi uopšte ne povezuju sa – vratom, već piju aspirine „za glavu“ i „za srce“.

Početne simptome vratne osteohondroze mogu da osete čak i 20- godišnjaci. Ipak, ako što ranije prepoznate ove simptome i počnete prevenciju, izbeći ćete medikamente.

Ako je bolest u zapuštenom stanju, mala je verovatnoća da ćete je izlečiti u potpunosti, ali sistematska samomasaža vrata značajno će olakšati tegobe i ublažiti bolove. Masaža vrata nije zahtevna, traje samo par minuta, možete je raditi 2-3 puta dnevno, a daje pozitivne rezultate.

U ovom videu samomasaže, koju pokazuje ruski manuelni terapeut Vladimir Mardinski, možete pogledati kako treba pravilno raditi samomasažu vrata, i time smanjiti bolove,  poboljšati cirkulaciju i opšte stanje.

Neophodno da znate, da postoje bolesti, kod kojih je bila kakva masaža kontraindikovana. To su:
  • – vaskularne bolesti – ateroskleroza, tromboza, aunerizma
  • – akutni zapaljenski procesi
  • – krvarenja  i poremećaji koagulacije krvi
  • – defekti kože na mestu masaže – mladeži, bradavice.

Izvor:kucnilekar.com

Translate »
Inline
Inline