Nema čekanja,na vrijeme morate misliti na vašu jetru

Pomozite vašoj jetri,ona tijelu pomaže u procesu metabolizma, proizvodi žuč, skladišti krv, pohranjuje željezo kao i vitamine.Jetra je zadužena za eliminaciju toksina iz organizma.
Proljeće je vrijeme za čišćenje organizma, po najvise zbog jetre kojoj povremeno treba odmor, nova snaga i hranjivi sastojci da bi povratila maksimum svojih funkcija.Pomozite vašoj jetri,ona tijelu pomaže u procesu metabolizma, proizvodi žuč, skladišti krv, pohranjuje željezo kao i vitamine.Jetra je zadužena za eliminaciju toksina iz organizma.
Proljeće je vrijeme za čišćenje organizma, po najvise zbog jetre kojoj povremeno treba odmor, nova snaga i hranjivi sastojci da bi povratila maksimum svojih funkcija.
Poznato je da su listovi maslačka prijatelji  jetre i bubrega.

Oni detoksiciraju i obnavljaju jetru, pomažu kod problema bubrežnog kamenaca, upale mokraćnih mjehura i raznih infekcija u tijelu.

Listovi maslačka bogati su kalcijem, vitaminima A, K, E i vitaminima B skupine, sadrže obilje antioksidansa i veoma je snažan prirodni diuretik.

Vjerujemo da su vam poznate brojne metode čišćenja jetre, neke od njih možete potražiti i ovdje.

A mi vam donosimo novi recept s provjerenim namirnicama koje vaša jetra voli.

Uz peršun, celer, naranču i limun, u ovaj detoksikacijski napitak svakako dodajte listove maslačka – idealnu prirodnu namirnicu koju vam proljeće nudi kao pomoć za brojne tegobe.

Sastojci:

– 2 naranče, bez kore
– 1 limun, oguljen
– ¼ celera
– ½ šoljice listova maslačka
– ½ šoljice peršina

Pomiješajte sve sastojke i odmah popijte, najbolje ujutro, na prazan želudac.

Svakako ih uključite u jelovnik dok traje proljeće.

 

Izvor:biljnicajevi.com

Translate »
Inline
Inline