NE TREBA VAM OPERACIJA ZA OVO: 5 načina kako da uklonite čukljeve i izlečite otečene zglobove

Čukalj je koštano ispupčenje koje se formira na spoju vašeg palca. A čukalj se formira kada vaš palac naleže na vaš susedni prst, zbog čega zglob vašeg palca postaje sve veći i iskače.
Koža na čuklju može biti crvena i bolna. Nošenje tesnih, uskih cipela može izazveti čukljeve ili ih pogoršati. Čukljevi se takođe mogu razviti kao rezultat nasleđenog strukturalnog defekta, stresa na stopala ili zdravstvenog stanja, kao što je artritis. Manji čukljevi se takođe mogu razviti na spoju vaših malih pristiju.

Čukljevi su pravi košmar: veoma je teško pronaći odgovarajuću obuću, izazivaju jake bolove i ne izgledaju dobro.

Operacija je samo privremeno rešenje. Međutim, tradicionalna medicina vam može pomoći da se oslobodite ovog problema. Za lečenje čukljeva prvo treba očistite svoje telo od soli. To možete učiniti sa ovi 5 domaćih lekova:

  1. Domaći sirup od lovorovog lista

U večernjim satima bi trebalo da sipate 300 ml vode u šerpu i dodate 1 kašiku izmrvljenih lovorovih listova i kuvate na umerenoj vatri 5 minuta. Kada je gotovo, sipajte tečnost u emajlirani lonac i ostavite do jutra. Sledećeg jutra treba da procedite tečnost i pijete male gutljaje tokom celog dana. Nemojte popiti ceo lek odmah!

Trebalo ovo da radite 3 dana zaredom i da pravite sveži sirup svako veče. Ponovite ovaj tretman nakon pauze od 1 nedelje.

Nemojte se iznenaditi ako je javi češća potreba za mokrenjem. To je znak koji pokazuje da je so u vašem telu počela da se razlaže, i tako nekako iritira vašu bešiku. Vi ćete osetiti rezultate za samo 10 dana. Osećaćete olakšanje u svom celom telu, a bolovi u zglobovima će nestati.

  1. Domaći rastvor od lovorovog lista

Potrebno je da primenjujete ovu metodu skoro 2 meseca, a nakon toga će čukljevi na vašim nogama potpuno nestati.

Treba da uzmete 5 velikih lovorovih listova, iseckate ih na sitne komade, stavite ih u posudu i prelijete sa 100 ml čistog alkohola (70%). Ostavite da stoji tako nedelju dana, a zatim ga procedite.

Pre svega, treba da potopite noge u kombinaciji tople vode i sode bikarbone (3 litre vode pomešane sa 1 kašikom sode bikarbone). Nakon što ih natopite, vodite računa da ih dobro obrišete i istrljajte čukljeve rastvorom od lovorovog lista, navucite neke pamučne čarape i lezite.

  1. Rastvor od joda i aspirina

Ova mešavina joda i aspirina je takođe veoma efikasan lek za bolne čukljeve, kao i za bolne zglobove.

Izdrobite 5 aspirina ili andola (200 mg) i dodajte 10 ml joda. Dobro izmešajte dok aspirin ne bude dobro rastvoren u jodu i dok ne postane bezbojan.
Nanesite ovu smesu od joda i aspirina na bolna mesta, kao što su zglobovi ili članci, svaku noć. Nakon toga morate da zagrejete noge preko noći. Osetićete pozitivna dejstva veoma brzo.

  1. Sapun za masažu i jod

Redovan sapun za masažu može takođe pomoći u ublažavanju bola i upala uzrokovanih čukljevima.

Narendajte malo sapuna, nanesite na bolna mesta i nežno masirajte. Zatim isperite i osušte to mesto. Potom, koristeći jod treba da “nacrtate mrežu“ preko čuklja. Uzmite štapić i potopite ga u povidon jod i nacrtajte horizontalne i vertikalne linije preko čuklja. Koša apsorbuje jod na ovaj način. Ostavite jod dok se ne osuši a zatim obujte čarape. Ova terapija traje 30 dana.

  1. Metoda sa sokom od limuna i jodom

Još jedna dobra opcija za lečenje bolnih zglobova i čukljeva je ovaj tretman sa sokom od limuna i jodom. Sve što treba da uradite je da pomešate sok od limuna i jod (iste količine) i primenite tu mešavinu na čukljeve ili zglobove.

 

 

Izvor:webtribune.rs

Translate »
Inline
Inline