Namirnica broj 1 u svetu protiv srčanog udara, povišenog krvnog pritiska, moždanog udara i holesterola

Ukoliko ste u potrazi za najefikasnijom namirnicom na svetu, imamo nešto za vas. Preporučujemo vam da probate urme.
One sadrže brojna lekovita svojstva i ublažavaju mnoge zdravstvene tegobe poput srčanih i moždanih udara, holesterola i hipertenzije.

One izgrađuju metabolizam u telu za vrlo malo vremena jer sadrže dosta hranljivih supstanci.

Ovde možete videti samo neke od brojnih preporuka zbog kojih biste ih trebali uključiti u svoj režim ishrane i zbog čega su tako zdrave.

8 zdravih efekata urmi

Bogate su gvožđem

Urme sadrže dosta gvožđa što je naročito korisno za osobe koje pate od anemije, kao i trudnice i decu. Dovoljno je konzumirati 100 grama urmi dnevno koje uglavnom sadrže oko 0.9 mg gvožđa. To predstavlja oko 11% preporučenog dnevnog unosa gvožđa. Gvožđe takođe dobro utiče na crvene krvne ćelije i hemoglobin, što podržava protok kiseonika kroz krv,

Sprečavaju dijareju

Urme sadrže veliku količinu kalijuma koji je ključni mineral koji sprečava dijareju tako što olakšava crevnu floru, te stimuliše efikasnije bakterije na taj način.

Ublažavaju simptome konstipacije

Urme imaju dobra svojstva koja ublažavaju simptome dijareje i konstipacije. To je razlog zbog kojeg bi trebalo da urme ubacite u vodu preko noći i zatim tu tečnost ujutru popijete. Ovo će poboljšati vašu probavu, a efekti ovog recepta će biti laksativni i blagi.

Kontrolišu telesnu težinu

Ukoliko želite da sprečite prekomernu mast, jedite urme na prazan stomak. Naime, one kontrolišu telesnu težinu jer ne sadrže holesterol. Dobro je da znate, pak, da one sadrže i dosta šećera stoga je potrebno paziti prilikom njihovog konuzumiranja.

Regulišu holesterol

Urme su takođe korisne za kontrolisanje nezdravog holesterola (LDL) jer pročišćavaju krvne sudove i sprečavaju krvne ugruške.

Jačaju srce

Uveče potopite urme. Ujutru ih iscedite i izbacite koštice. Te koštice ili pojedite ili ih sameljite u blenderu.

Urme regulišu krvni pritisak

Ljudi koji pate od povišenog krvnog pritiska treba da jedu dosta urmi jer su one bogate kalijumom i ne sadrže sodijum. Naime, 5-6 urmi sadrže skoro 80mg magnezijuma, važnog minerala koji se širi kroz krvne sudove i pospešuje cirkulaciju krvi. Za snižavanje krvnog pritiska je preporučljivo konzumirati oko 370mg magnezijuma.

Sprečavaju moždani udar

Kao što je već spomenuto, urme sadrže veliku količinu kalijuma koji je bitan mineral jer značajno poboljšava nervni sistem i takođe sprečava moždani udar. Ukoliko uzimate 400mg kalijuma dnevno, nemate razloga za brigu.
Sadržaj ovog članka, uključujući i mišljenja lekara i druge informacije vezane za zdravlje su isključivo informativnog karaktera i ne treba se smatrati specifičnom dijagnozom ili planom lečenja za bilo kog pojedinca. Uvek tražite direktan savet vašeg lekara u vezi sa bilo kojim pitanjem ili problemom koji imate u pogledu vašeg zdravlja ili zdravlja drugih.

Izvor:altenrativa-za-vas.com

Translate »
Inline
Inline