Med i cimet odlična kombinacija za mršavljenje! Napitak za gubitak tjelesne težine.

Koliko je koristan med, vjerovatno svi znaju, ali za korist cimeta malo se zna. Postoje mnogo korisnih svojstava cimeta. On poboljšava ten, snižava holesterol, ubrzava protok krvi, savršen je za srce, stomak, crijeva i šta je najvažnije – najbolji začin za topljenje masnoća u organizmu – jedan od jednostavnih načina za rješavanje ovog problema. Tako dolazimo do teme, koja je vjerovatno aktuelna za mnoge. Šta mozete uraditi povodom toga?

1.Možete jednostavno koristiti cimet kao dodatak svim jelima po četvrtinu kašičice na svaki obrok, zamjenite šećer za cimet, potpuno ili djelimično, piše uspesnazena.com
2.Napraviti posebnu mješavinu (napitak) za gubitak tjelesne težine i piti nju redovno u intervalima.

Napitak za gubitak tjelesne težine. Recept:

Svako jutro prije doručka na prazan stomak i uveče prije odlaska na spavanje popijte mješavinu meda i cimeta u prahu. Ako koristite ovaj napitak redovno, težina se smanjuje čak i kod najdebljih ljudi. Takođe, redovna upotreba ove mješavine ne dozvoljava mastima da se akumuliraju.

Napitak za mršavljenje se sprema uveče, pred spavanje.

1. Prokuvajte 200ml vode

2. U šolju stavite 1/2 kašičice cimeta u prahu i zalijte prokuvanom vodom, poklopite na pola sata

3. Kada se voda sa cimetom malo prohladi dodajte 1 kašičicu meda

4. Popijte pola šolje pred spavanje, drugu polovinu poklopiti (recimo malom tacnicom) i ostaviti u frižider

5. Ujutru, na prazan stomak, popiti drugu polovinu hladnog napitka

Nemojte vise ništa dodavati u ovaj recept. I nema potrebe ovaj napitak piti u toku dana. Djeluje samo ako ga pijete uveče pred spavanje i ujutru na prazan stomak. Ovo pomaže skoro svima. Obim struka će se smanjivati, i videćete kako napredujte u svojoj nameri da se riješite suvišnih kilograma.

SLJEDEĆA STRANA

Translate »
Inline
Inline