Izgledat ćete 10 godina mlađe ako ovo budete radili jednom sedmično!

Nevjerovatno ali zaista briše godine sa lica!

Budući da mnogi ljudi  a posebno žene, žele izgledati mlađe pa koriste razne kozmetičke proizvode. Kozmetički proizvodi u kojekakvim reklamama obećavaju rezultate ali u stvarnosti je to druga priča, sadrže hemikalije koje mogu biti štetne za vas.
Ali nemojte brinuti. U nastavku ćemo vam predstaviti vrlo jednostavnu stvar koja može biti izuzetno korisna korisna za vas i vaše lice, a totalno prirodna, U pitanju je riža!

Riža je vrlo korisna za zdravlje kože budući da sadrži linoleinsku kiselinu i skvalen,  te će učiniti da vaše lice izgleda 10 godina mlađe. Navedeni sastojci povećavaju proizvodnju kolagena u koži……

Treba vam:

– 3 kaškice riže
– 1 kaškica  mlijeka
– 1 kaškica meda

Priprema:

Kuhati i ocijediti rižu , nakon toga uzmite rižinu vodu i  toplog mlijeka u rižu, zatim dodajte kašiku meda.

Uvijek primjenjujte masku na čistu kožu, te isperite toplom vodom istom onom u kojoj ste kuhali rižu!

Uz pomoć ovih savjeta bore će nestati za manje od nedjelju dana.

SASTOJCI;

Pregršt sjemena anis
Jedna šolja vode
Mali lonac

PRIPREMANJE:

Prvo pripremiti čaj od sjemena anisa, nakon toga ostavite da se hladi umijte lice ujutru, s tim da posebnu pažnju posvetiti borama. Ovaj čaj će vam zategnuti lice, i zahvaljujući njemu izgledat će te mlađe!

Probajte i ove preparate protiv bora!

Kvasac za bore!

Kvasac je puno više od sastojka koji diže tijesto, te ga možete koristiti za njegu lica!

Kvasac blagotvorno djeluje na našu kožu i kosu,zahvaljujući vitaminu B kojim obiluje. Kožu čisti, čini blistavom i briše joj bore,dok sa druge strane kosu čini jačom , dobar je protiv opadanja kose i čini je sjajnijom.

Evo i načina kako da koristite kvasac!

Maske za lice

Za normalnu :

Kožu kocku svježeg kvasca pomiješajte s tri kašike toplog mlijeka, nanesite na očišćenu kožu i pustite da stoji 15 minuta.

Za masnu kožu:

U dvije kašike jogurta i dodajte 1/4 kocke svježeg kvasca. Nanesite na očišćeno lice i te ostavite da stoji 20 minuta pa isperite toplom vodom.

Za suhu kožu:

Pola kocke svježeg kvasca pomješajte s nekoliko kašika toplog mlijeka, kašikom meda i brašna. Miješajte dok ne dobijete ujedinjenu smjesu koju ćete nanijeti na očišćeno lice. Držite 20 minuta te isperite toplom vodom.

Ovu masku koristite jednom sedmično i koža će vam biti bez bora.

Sirće za bore!

Sirće, vjerovali ili ne, nije korisno samo u kuhinji,on je i najbolja prirodna kozmetika, sirće je jeftino i lako dostupno.Upotreba ove namjernice na licu je sigurna, s obzirom da je to prirodni proizvod. U koliko želite najbolje rezultate morat će te ga koristiti na ovaj način!

Izvor:novi.ba

Translate »
Inline
Inline