Evo kako izliječiti bolesti prostate prirodnim putem…

Iako je povezuju sa polnom moći, ova žlijezda kod muškaraca ima drugu važnu funkciju – Plodnost.

Riječ je o prostati, koja anatomski okružuje mokraćnu cijev i smještena je između mokraćne bešike i završnog dijela debelog crijeva. Oblikom i veličinom podsjeća na kesten, a sastoji se od sitnih žlijezda i njihovih izvodnih kanalića. Dječaci se rađaju s prostatom veličine zrna pasulja, au pubertetu se povećava i dosegne svoju normalnu veličinu i oblik.

Prostata odraslog, zdravog muškarca teži oko 20 grama i prečnika je 03:30 centimetra. U četrdesetim godinama počinje se ponovo povećavati zbog umnožavanja ćelija. Ako se poveća u znatnijoj mjeri, može uzrokovati brojne tegobe. Kako si pritom možete pomoći prirodnim sredstvima, donosimo u nastavku članka.

Najčešće promjene na prostati su upala (prostatitis) i dobroćudno uvećanje prostate (benigna prostatična hiperplazija).

Upala prostate se obično prvi put javlja između 20. i 40. godine. Ako se ne liječi ili je udružena sa upalom sluznice mokraćne bešike, može preći u hronični oblik i trajati mjesecima ili se periodično pojavljivati i iščezavati.

Prostatitis nije teška bolest, ali je neugodna i nepovoljno utiče na kvalitet života.

Dobroćudno povećanje prostate je bolest starenja koja počinje pokazivati prve simptome nakon 45. godine, a većina devedesetogodišnjak ima prostatična hiperplaziju.

Translate »
Inline
Inline