Čudotvorni kvasac: Kako se koristi u borbi protiv stresa, osteoporoze, anemije, masne kože i kose!

Prvo ga možete koristiti kod nadutosti stomaka. Nadutost stomaka se dešava kod lijenih crijeva pa će vam kvasac pomoći kod varenja hrane i stimulisati crijevnu floru. Sve što treba da uradite jeste u čaši tople vode razmutiti kesicu kvasca. Kod njege lica pokazao se kao super sredstvo. Ako je koža vašeg lica masna posegnite za kvascem. Međutim može se koristiti za suhu kožu. Kesicu kvasca pomješanu sa malo vode ostavite da stroji 30 minuta dok vi pomješate žumace sa kašikom pšeničnih klica. Sastavite te dvije smjese i nanesite na lice.
U kvascu se nalaze antibakterijska svojstva pa se može koristiti i kod problema sa aknama na licu. Sve što treba jeste da koristite masku od kvasca i mlijeka dva puta sedmično. Da bi napravili masku treba da kocku svježeg kvasca pomješate sa tri kašikice mlijeka ugrijanog na laganoj vatri i napravite kremastu smjesu. Kod problema sa kosom odnosno kada primjetimo njeno svakodnevno opadanje potreban nam je vitamin B8 a kvasac ga posjeduje. On će vratiti našoj kosi sjaj i vitalnost a sve što treba jeste nanositi masku. Napravite je tako što že te pola kesice kvasca pomjšati da 3 kašike tople vode, potrebno je ostaviti masku 30 minuta da stoji prije nanošenja.
 Kao i kosa zdravi nokti nam traže vitamin B8 ali i minerale poput kalcijuma, joda, magnezijuma ali ne brinite kvasac je bogat i time. Napravite masku istu kao što ste napravili i za lice i utrljajte na nokte. Pustite da djeluje 10 minuta. Kvasac možemo koristiti i kod stresa, osteoporoze, anemije i sl., zahvaljujući sastavu kvasca pomoći će nam i kod toga. U ovom slučaju treba koristiti pivski kvasac u ishrani jer je pun vitamina i minerala koji su nam potrebni u borbi protiv navedenih bolesti.

Izvor: kolaci.narodni-recepti.info

Translate »
Inline
Inline