Čudesna biljka koja efikasno tretira psorijazu, ekcem, dermatitis i druge probleme sa kožom!!

Mnogo ljudi ima problem sa kožom. Pate od ekcema, psorijaze, alergija i to nije nimalo lako.
Ipak, nemojte očajavati niti odustajati jer, kako smo mnogo puta u našim člancima naglasili, priroda nosi mnoga rješenja.  Tako mnoge bolesti možete izliječiti na prirodan način.

Jedno od rješenja za kožne bolesti jeste gel aloe vera. Evo kako da ga sami pripremite, a pomoći će vam:

Odstranite zeleni dio nožem i pronađite gel- tj.sok. Pohranite u posudu( možete najduže 2 dana da tu količinu čuvate na hladnom mjestu bez da se pokvari).

Kako primjeniti, jednostvano. Samo nanesite gel na kožu, kružnim pokretima. Ostavite da stoji 15 minuta, a potom isperite mlakom vodom. Radite to neko vrijeme, onda ćete primjetiit poboljšanje. Najbolje da primjenite naveče i to na čistu kožu. Informišite se o prirodnim rješenjima.

Također, idite i doktoru na kontrole kako biste znali sve o svome stanju. Ne brinite, jer se problemi mogu riješiti. Ono što vam još savjetujemo jeste da se zaštitite kremama od sunca. Ulja nipošto ne koristite prije sunčanja, samo možete poslije.
Također, nipošto ne idite u solarijume jer tako uništavate kožu i možete dobiti jednu od najtežih bolesti, rak kože-melanom. Ionako taman ten nije više u modi.

izvor:atma.hr

Translate »
Inline
Inline