Budite sami svoj zubar! Uklonite zubni plak za samo 5 minuta! (RECEPT)

Loša oralna higijena može stvoriti neprijatne probleme i povećati rizik od stvaranja plaka na zubima, iako neki ljudi imaju genetsku predispoziciju za razvijanje tog problema.
Plak se najčešće uklanja sa zuba putem skupih tretmana, ali bi trebalo da znate da ga možete ukloniti i istovremeno izbeliti vaše zube sa jednostavnom, prirodnom smesom.

Ovde možete videti četiri prirodna načina za uklanjanje zubnog plaka koji takođe izbeljuju zube i doprinose vašoj oralnoj higijeni.

 4 PRIRODNA NAČINA ZA UKLANJANJE ZUBNOG PLAKA

Limunov sok

Limun je odličan za izbeljivanje zuba a takođe može otkloniti naslage katrana sa zuba. Ovaj tretman, pak, ne treba prečesto koristiti jer kiseline citrusnog voća mogu oštetiti gleđ i prouzrokovati problem.

Za ovaj tretman pomešajte pola šolje limunovog soka sa pola šolje tople vode i tu mešavinu mućkajte u ustima 5 minuta svakog dana.

Jagode

Jagode sadrže posebna jedinjenja koja lako uklanjaju plak sa vaših zuba. Ona nisu toliko korozivna kao limunov sok, stoga jagode možete bezbedno koristiti i češće. Da otklonite zubni plak, samo trljajte zube jagodom presečenom na pola svakodnevno na 7 minuta.

Lišće peršuna

Iseckajte lišće peršuna i nanesite ih na vaše zube. Ostavite lišće 5 minuta na vašim zubima da deluje i zatim isperite mlakom vodom. Ponovite proces svakog dana i efikasno ćete smanjiti vaš zubni plak.

DOMAĆI LEK PROTIV PLAKA
Ovako možete pripremiti mešavinu protiv plaka kod kuće:

Sastojci:

  • 2 kašičice gazirane vode
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • kašičica paste za zube
  • kašika vode

Priprema i upotreba:

Dobro promešajte sve sastojke u činiji dok ne dobijete izjednačenu pastu a zatim trljajte zube sa tom pastom 4 minuta svakog dana. Ponovite tretman jednom nedeljno i vaši zubi će biti ubrzo oslobođeni plaka.

Izvor:uspesnazena.com

Translate »
Inline
Inline