6 PRIRODNIH ANTIBIOTIKA KOJE SU KORISTILI NAŠI PRECI UMJESTO TABLETA!

maxresdefault

Danas postoje bakterije koje su otporne na antibiotike i brže se šire nego što su znanstvenici sposobni da pronađu lijek protiv njih. Antibiotici koji se prodaju u ljekarnama razvijenih su tokom 40tih godina. No, što su ljudi koristili prije tog razdoblja?

Odgovor na to je prirodni lijek: hrana ili bilje pomagali su ljudima u borbi protiv virusa i bolesti, kao naprimjer:

1. Češnjak

Ovo nevjerojatno povrće ima snažna ljekovita svojstva. Češnjak je odličan u borbi protiv gripe jer ubija bakterije prije nego što imaju negativne učinke na tijelo. Alicin, komponenta u češnjaku, uništava bakterije, parazite i druge mikroorganizama.

2.Med
Rimljani su ga koristili za liječenje rana i u borbi protiv infekcija na bojnom polju. To je još uvijek jedan od najboljih prirodnih antibiotika u svijetu, uglavnom zbog svojih antibakterijskih, protuupalnih i antiseptičkih ovlasti.
Med enzimi oslobađaju vodikov peroksid. On podržava organizam u borbi protiv infekcija i blokira ih. Med eliminira toksine iz krvi i pomaže pravilno funkcijonisanje jetre. Štoviše, on je koristan za probavni trakt.

3. Kurkuma

 Kurkuma ima lijepu boju i okus, ali i ona ima odlične pozitivne učinke na naše zdravlje. Super je za ubijanje bakterija. Najbolja opcija je da se miješa kurkuma sa medom i primijeniti smjesu na inficirana mjesta.

4.Grejp sjeme

Kao što smo već spomenuli u drugom članku, ovaj ekstrakt ubija više od 800 vrsta virusa, bakterija, gljivica i parazita. Sadrži brojne antioksidanse, jača imunološki sustav, alkalizira organizam i pomaže probavu.

5. Kupus

Kupus ima pozitivan učinak u borbi protiv raka, zbog njegovih sumpornih spojeva. Također, kupus je bogat vitaminom C. Zbog svojih antibakterijskih svojstava, kupus sok, koji možete zasladiti medom, je odličan način za poboljšanje probave,u borbi protiv bolesti i pri zadržavanju  idealne težine.

6. Kokosovo ulje

Prednosti kokosovog ulja nikad se ne zadržavaju. Ulje ima antioksidanse koji se teško nalaze u prirodi, a takođe ima i protugljivična i antimikrobna svojstva.
Povećajte svoj imunitet uz ovo ulje, zadržite idealan kolesterol i razinu šećera u krvi i pojačajte aktivnost mozga.
Povećajte svoju energiju sa samo jednom žlicom ovog ulja u svojoj kavi.

izvor:haber.ba

Translate »
Inline
Inline