SMRTONOSNI UREĐAJ koji svi koristimo a nismo ni svjesni da uzrokuje ova STRAŠNA oboljenja…

Skoro da ne postoji osoba koja ne voli mirkovalnu jer je to praktična i super jednostavna opcija za kuhanje i podgrijavanje jela. Mikrovalna pećnica je izuzetno popularna u SAD-u već više od 30 godina.

Jedno pitanje koje se već dugo povlači jeste da li su mikrovalne pećnice zdrava opcija za kuhanje? Odgovor je – NE, jer postoje puno bolje opcije na raspolaganju koje će osigurati da tokom pripreme jela hranjive tvari ostanu hrani.

Mikrovalna pećnica je oblik neionizirajućeg zračenja. Dobro poznate X-zrake, gama zračenje, i nuklearna medicina (CT skenovi,mamografija) su također vrsta ionizirajućeg zračenja, pa vam valjda to dovoljno govori na koji način se priprema hrana u mikrovalnoj i kakav uticaj ona ima na namirnice.

Vaša hrana se ubija visokim frekvencijama valova vrućine, a stručnjaci tvrde da to zračenje može biti itekako štetno za vaše zdravlje. Sad ćemo vam otkriti pet najčešćih bolesti uzrokovanih korištenjem mikrovalne:

Insomnia – Treba da znate da mikrovalna pećnica itekako utiče i uzrokuje velika oštećenja na mozgu.

Gubitak nutrijenata – Korištenjem mikrovalne pećnice možete ubiti sve hranjive tvari u hrani.

Umor – Mikrovalne pećnice mogu biti uzrok umora i pretilosti.

Rak – Opasno zračenje iz mikrovalne akumulira se u ljudskom tijelu i može biti uzrok raka.

Eliminše antioksidanse – Mikrovalna uništava antioksidativne spojeve u hrani, što obično rezultira povećanim rizikom od holesterola i srčanih udara.

Ono što želimo da kažemo jeste da trebate biti oprezni i pokušate izbjegavati ovakve štetne uređaje. Postoji mnogo sigurnijih i boljih izbora za pripremanje hrane.

Izvor:lijeizprirode.com

Translate »
Inline
Inline