Bolji od hemoterapije: Otkrijte neverovatnu moć ove biljke!!

20

Za kurkumu se već dugo zna da ima lekovita dejstva i da daje odlične rezultate u liječenju raka, ali sada nova istraživanja pokazuju da je đumbir isto toliko moćan kao alternativni tretman u borbi protiv raka.

Studija sa univerziteta u Džordžiji je potvrdila da đumbir može smanjiti veličinu tumora prostate za 56%. Druga studija je pokazala da je đumbir 10.000 moćniji od hemoterapije prilikom lečenja raka dojke.

Matične ćelije raka uzrokuju čitav spektar tumora, a ne samo rak dojke. Ove ćelije su odgovorne za stvaranje različitih podtipova ćelija koje stvaraju koloniju tumora. Iako ćelije raka čine samo od 0.2 do 1% tumora, one su skoro besmrtne.

To znači da su matične ćelije u stanju da se obnove, otporne su na konvencionalna hemoterapeutska sredstva, sposobne su za deobu i stvaranje novih kolonija tumora. Jedini način da se u potpunosti prevaziđe bolest je da se unište matične ćelije raka unutar tumora.

Nova studija pokazala je da je sastojak u đumbiru poznat kao šogaol veoma aktivan antikancerogeni sastojak. Ovaj sastojak se proizvodi kada se korijen đumbira osuši ili skuva. Postoji nešto vrlo specifično kod ovog sastojka što ga čini superiornim u odnosu na hemoterapiju.

Istraživači su ustanovili da samo ova komponenta đumbira ubija ćelije raka, ostavljajući zdrave ćelije netaknute. To ga veoma razlikuje od konvencionalnih tretmana raka koji ne prikazuju tu vrstu selektivne citotoksičnosti, što znači da zaista mogu naškoditi pacijentu.

Kada je reč o raku dojke, šogaol značajno utiče na ćelijski ciklus što dovodi do brže smrti ćelija raka, i to kroz indukciju autofagije. Takođe, šogaol sprečava formiranje čvorića raka. Međutim, to nije jedina dobra stvar u vezi sa ovim zapanjujućim sastojkom.

Ova studija je takođe otkrila da je 6-šogaol 10.000 puta efikasniji u ubijanju matičnih ćelija raka. On zaustavlja formiranje tumora i ostavlja zdrave ćelije u životu.

Pin It

(Izvor: Novosti.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Translate »
Inline
Inline