Spas za vid: Vitaminska mješavina po receptu ruskog akademika!

 

Akademik Filatov savjetovao je svoje pacijente da koriste, pored bolničkog liječenja, ovu čudotvornu mješavinu, a svi koji su ga probali bili su zapanjeni rezultatima.

Šezdesetih godina prošlog vijeka, na klinici za očne bolesti, pored redovnog liječenja i medicinske terapije, jedan ruski liječnik, oftalmolog i kirurg Vladimir Petrovič Filatov savjetovao je pacijente da pripremaju mješavinu po receptu alternativne medicine, kako bi poboljšali vid ili spriječili dalja slabljenja.

Nakon što je on otkrio recept pacijentima, ljudi su ga počeli masovno koristiti i imali su vrlo pozitivna iskustva.

Sve što vam je potrebno da biste napravili ovu ljekovitu mješavinu jest 100 g soka aloe (aloja arborescens, koji ćete sami napraviti od biljke), 500 g izdrobljenih oraha, 300 g meda i sok od 3-4 limuna.

Prvo napravite sok od aloe: isijecite veće, donje i srednje listove aloe, ostavljajući netaknut vrh biljke i gornjih 3-4 lista. Isperite ohlađenom prokuhanom vodom, uklonite šiljke s listova i isijecite na sitne komadiće. Istrljajte i iscijedite sok kroz duplu gazu

Kada ste napravili sok od aloje, pomiješajte ga s ostalim sastojcima.

Ova mješavina uzima se tri puta dnevno, 30 minuta ijjela po 1 jušnu žlicu. Konzumira se stalno dok ne dođe do poboljšanja vida. Osim toga, ovaj napitak je prava vitaminska bomba – jača cijeli organizam.

Savjet: Akademik Filatov preporučivao je da oprane listove ne siječete odmah, nego ostavite na tanjir i držite u frižideru 10-12 dana. U ovim uvjetima se u stanicama aloe formiraju supstance poznate kao „biogeni stimulatori“, koje bude aktivnost stanica aloe. Nakon toga, listove ponovo operite i slijedite gore navedeni postupak. Od takvih listova možete pripremiti i biostimulativni sok aloe.

Napomena: Trebate znati da je sok aloe kontraindikativan kod akutnih bolesti bubrega, gastrointestinalnog trakta, posljednjeg tromjesečja trudnoće, kod upalnih procesa ženskih spolnih organa, kod bolesti kardiovaskularnog sistema, u fazi dekompenzacije, tuberkuloze i hemoroida.

Važno: Vrlo je bitno da biljka aloe ne bude mlađa od 2-3 godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Translate »
Inline
Inline