Njega kože – prirodni proizvodi kao alternativa anti-age kremama!

Zanima vas kako njegovati zrelu kožu, ali pritom i uštedjeti? Donosimo vam popis prirodnih preparata za njegu zrele kože, koji uspješno sprječavaju njezino starenje.

 

Zrela koža obično je tanka i suha, oslabljenog tonusa te podložna kapilarama, mrljama i ostalim kožnim problemima.

Takva koža se s vremenom sve sporije obnavlja, gubi vitalnost i zahtijeva posebnu njegu, no kozmetički preparati koji obećavaju anti-age učinak najčešće su vrlo skupi, a često i potpuno neefikasni.

Naime, tajna kozmetičkih preparata s učinkom ‘pomlađivanja’ kože obično se krije u tome što takvi preparati sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka kojima se želi utjecati na procese u koži. Drugim riječima, manjak aktivnih supstanci nadomješta se, no time se ne rješava primarni problem, a koža uz to gubi svoje prirodne funkcije.

 

Kako njegovati zrelu kožu?

Adekvatna njega zrele kože znači održati kožu aktivnom i osigurati joj mogućnost prirodne regeneracije. U tome su najuspješniji prirodni preparati, koji će vašoj koži osigurati sve potrebne sastojke, a time i vitalnost u kasnijoj dobi.

Dragocjeni sastojci iz brojnih prirodnih hladno prešanih biljnih ulja, ljekovitog bilja ili eteričnih ulja osigurat će vašoj koži sposobnost prirodne regeneracije, a uz to možete biti sigurni da kožu nećete podvrgnuti agresivnim supstancama koje će biti djelotvorne samo onoliko dugo koliko ih koristite.

Još jedna dobra strana prirodne njege zrele kože je značajna ušteda u odnosu na skupocjene kozmetičke preparate, koji i sami najčešće u svojoj formuli sadrže upravo prirodne sastojke, ali uz dodatak raznih drugih supstanci i to po vrlo visokoj cijeni, kako za vašu kožu, tako i za novčanik.

Prirodni i visokokvalitetni biljni proizvodi, s druge strane, najčešće su dostupni po cijeni od nekoliko desetaka pa do stotinjak kuna, a vašoj koži osigurat će sve potrebne sastojke.

 

Biljna ulja za njegu zrele kože

Neka od najcjenjenijih biljnih ulja, koja su pogodna za njegu zrele kože i potiču sposobnost prirodne regeneracije kože su:

Ulje boražine

Ulje boražine ima sposobnost usporavanja procesa stvaranja bora, ono njeguje, obnavlja i umiruje kožu te ju učvršćuje. Upravo zbog toga, boražina je čest sastojak mnogih prirodnih krema.

Ovo ulje je izuzetno bogato vitaminima A, D, E, K, te gama-linolenskom kiselinom (GLA), zbog čega je pogodno ne samo za njegu zrele kože, već i kod svih drugih upalnih procesa kože, poput atopijskog dermatitisa, ali i kod prevencije i ublažavanja strija, ožiljaka te za njegu suhe i ispucale kože.

Ulje ploda divlje ruže

Regenerativna svojstva ploda divlje ruže iznimno su cijenjena još od vremena kada nisu postojali komercijalni preparati s anti-age efektom.

Ulje ploda divlje ruže bogato je esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima i mineralima, a uz to ima prirodna antioksidativna svojstva. Ono potiče prirodno obnavljanje kože, ujednačava njezinu pigmentaciju, te je iznimno korisno kod tretiranja bora i preuranjeno ostarjele kože.

Ulje sjemenki grožđa

Ulje sjemenki grožđa bogato je vitaminima, mineralima, linolenskom kiselinom i drugim esencijalnim masnim kiselinama.

Ono osnažuje stanice kože, pospješuje hidrataciju i dubinski njeguje zrelu kožu te tako osigurava anti-age efekt.

Zanimljivo je da mnogobrojne kreme i ostali kozmetički preparati koje možete pronaći u trgovinama svoju formulu temelje upravo na ulju sjemenki grožđa, što potvrđuje njegova iznimna svojstva.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Translate »
Inline
Inline