Najčudotvorniji lijek ikada: Med i čuvarkuća liječe miome i ciste na maternici!

Čuvarkuća i med kao lijek postižu odlične rezultate za liječenje mioma i cista na materici. Ova ljekovita kombinacija je poznata narodna receptura, ali kao veoma djelotvorni pokazali su se i čaj od čuvarkuće, mast, tinktura, obloge i nezaobilazni svjež sok od svježih listova.
Ovi prirodni lijekovi su djelotvorni za liječenje upale uha, bronhitisa, kožnih problema, protiv kurjeg oka, eliminišu nervozu i stres, ublažavaju menstrualne tegobe i još mnogo toga.Čuvarkuća i med su nezaobilazni u fitoterapiji i svakako su vrijedni pažnje.

Čuvarkuća i med su samo jedan od mnogobrojnih recepata koji su vrijedni pomena, jer su djelotvorni za stomak i svakako će doprinijeti boljem zdravlju u cjelini. Drugi narodni nazivi za ovu biljku su: pazikuća, čuvarka, stolist, vazdaziva, grluša.

Mnogi su ovaj narodni lijek probali i zaklinju se u njegovu djelotvornost, a evo kako se pravi:
300 grama sočnih listova čuvarkuće samljeti u mašini za meso ili blenderu i pomješati sa 500 grama domaćeg što kvalitetnijeg meda. Staviti u staklenu teglu, umotati u foliju i ostaviti da stoji poklopljeno u frižideru.Med i čuvarkuća kao lijek se uzimaju ujutru na prazan stomak i to po jedna čajna kašičica, a pola sata nakon toga se ništa ne jede i ne pije.
izvor:zdravlje.ba

Translate »
Inline
Inline