Napitak od tibetanske gljive – prirodni lek protiv povisenog holesterola u krvi, kamena u zuci, za sve bolesti srca i krvnih sudova, za regulaciju krvog pritiska

Veoma lekovita tibetanska gljiva (gljiva u mleku) je poreklom iz Indije, vrlo je retka a odgajili su je stari tibetanski monasi.

Nakon puno ispitivanja, pogotovo u Nemackoj, ustanovljeno je da ima izuzetna lekovita svojstva i da je odlicno sredstvo za prevenciju u ocuvanje zdravlja kao i za lecenje mnogih bolesti.

Tibetansku gljivu je moguce kupiti cak i kod nas u bolje snabdevenim prodavnicama makrobioticke i zdrave hrane.

Lekovita svojstva

Ova gljiva upotrebljava kao prirodni lek protiv povisenog holesterola u krvi, kamena u zuci, za sve bolesti srca i krvnih sudova, za regulaciju krvog pritiska, umiruje upalne procese u organizmu, protiv raka – tako sto zaustavlja dalji razvoj metastaza, povoljno deluje na rad bubrega i mokracnih kanala. Osim toga vazno je reci kako je potvrdjeno da tibetanska gljiva u sebi sadrzi sve vitamine neophodne za pravilan rad ljudskog organizma, tako da sprecava starenje, otklanja umor a usput je i dobro prirodno sredstvo za potenciju kako kod muskaraca tako i kod zena.

Kako se priprema napitak od tibetanske gljive

Opranu gljivu preliti sa 1/4 nekuvanog mleka. Ostaviti u staklenoj posudi da odstoji 24 sata pa mleko procediti obavezno kroz plasticnu cediljku (nikada ne koristiti metalnu cediljku ili kašiku). Ovako procedeno mleko je gotov napitak.

Gljivu i posudu zatim dobro oprati cistom vodom i ponovo preliti mlekom. Cuvati je prekrivenu na sobnoj temperaturi, nikako na hladnom mestu.

U toku pauze od 10 dana gljivu je potrebno redovno tretirati na isti nacin kao i za vreme upotrebe napitka, znaci redovno je ispirati i prelivari mlekom jer bi u suprotnim izgubila lekovita svojstva ili cak i uginula.

Tibetanska gljiva duplo naraste za 17 dana i tada se moze prepoloviti i pokloniti onome kome je potrebna.

Pije se iskljucivo uvece, pre spavanja tokom 20 dana. Nakon toga praviti pauzu od 10 dana. Da bi efekat lecenja bio vidljiv kuru je potrebno ponoviti bar tri puta. Za teze oblike oboljenja kuru ponavljati do potpunog izlecenja.

Ovu lekovitu gljivu u Poljsku je 1997. godine doneo profesor Sokolovski iz Indije posto su ga tamo monasi njome lecili od raka jetre.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Translate »
Inline
Inline