UPOZORENJE: Da li ste primjetili bijele linije na PILETINI? Takvo meso odmah bacite, a evo i zašto!

Aktivisti koji s ebore za orava životinja su željeli  potaći na razmišljanje i informisati mnoge o pojavi bijelih mrlja na piletini. Te mrlje su se pojavile zbog genetskog manipulisanja kojim se brže uzgaja meso.

Činjenica je  da je većina proizvoda danas genetski modifikovano(GMO). Voće i povrće, a još i životinje hrane raznim hormonima, ubrizgavaju im gene, pa nije ni čudno što sve više ljudi obolijeva od raka.
Zapitajte se šta to jedete. Pobrinite se da kupujete prirodno uzgojeno voće i povrće, a i meso. Soja je često genetski modifikovana, kao i losos.

Pogledajte malo emisje o genetski modifikovanim namirnicama, pa ćete shvatiti o čemu govorimo. Pogledajte  čime to hrane piliće, krave, ribe i ostale životinje koje ćete vi kasnije pojesti.

Pazite kakvo voće i povrće uzimate. Svo voće i povrće ima određeno godišnje doba u kojem se pojavljuje, ako ih možete nabaviti u svakom godišnjem dobu, nešto ne valja. Naravno, obično su GMO proizvodi veći, imaju vještačke boje.

Kod piletine sa bijelim linijama je primjećeno da ima vrlo malo proteina, ali zato dosta hormona, gena i hemikalija koje su štetne. Istraživanja su pokazala da je kod ovih životinja smanjen nivo proteina, a povećane masnoće.

izvor:atma

Translate »
Inline
Inline