ALARMANTNO PRIZNANJE UZGAJIVAČA DUHANA: “Niko u našoj kući ne puši jer znam što proizvodim, to je živi otrov”

Kad je duhan mali špricam ga protiv korova s klomazonom, poslije s fiziotropima (sredstvima protiv zaperaka), treće špricanje je sistemičnim sredstvima koja zaustavljaju rast stabljike i zaperaka, tako da se list deblja da bi duhan dobio na kilaži, prošle godine sam koristio Fastac – sistemični otrov za zlatice i lisne uši, još sam koristio i otrov Boxer, isto za uši.
Svi ti otrovi prodiru u biljku, list to upija i ljudi zatim to puše i truju se. Niko u našoj kući ne puši jer znam što proizvodim, to je živi otrov.

Na upit što bi bilo kad se ne bi špricalo, odgovorio je: “Duhan ne bi mogao obraniti od zaperaka, izgledao bi kao češer bora, jednostavno ga ne bi mogao brat”.

List ne bi imao kilažu niti kvalitetu, taj duhan je genetski modifikovan, tu je doktor nauka sa fakulteta u Zagrebu, dr. Konzuplik koji je rekao da se taj duhan genetski modifikuje radi kilaže i kvalitete, da bi imao “pušačka svojstva”, tako to oni navode.
“Što se tiče Fastaca i Boxera, oba su štetna za zdravlje ljudi, ali smo prošle godine imali navalu lisnih uši i da nismo koristili sredstva, pojeo bi duhan kao gusjenica”, kaže za “Globalcir“, uzgajivač duhana čije se alarmantno upozorenje širi Hrvatskom!

Izvor:globalcir.com

Translate »
Inline
Inline