Ofarbajte vašu kosu u željenu boju bez korištenja ikakvih hemikalija! (RECEPTI)

Vjerovatno koristite dosta farbi za kosu kako biste dobili željenu boju. Ipak, trebate znati da je često korištenje tih hemikalija štetno.

Za dobijanje crvenkastih lijepih nijansi, možete koristiti ovaj preparat:
  • sok do repe ili mrkve
  • malo kokosovog ulja

Pomiješajte sastojke i nanesite detaljno na glavu. Prekijte plastičnom folijom i ostavite tako sat vremena. Kasnije isperite i osušite. Ponavljajte nekoliko puta mjesečno i primijetiti ćete rezultate, piše “Megagiga“…

Orasi za dobijanje smeđih nijansi

Smrskajte orahe i kuhajte ljuske u vodi barem pola sat. Nakon što se ohladi potopite kosu u taj lonac gdje se kuhalo, 20 minuta i pobrinite se da ne zahvatite tjeme previše.

Kamilica za posvjetljivanje kose i zlatne nijanse

  • 8 kašika sušene kamilice (cjetova)
  • 300 ml vode
  • sok od limuna

Sa 300 ml vode prelijte cvjetove kamilice. Zagrijavajte 15 minuta. Kada se ohladi, filtrirajte. Na kraju dodajte sok od pola limuna. Nanesite na kosu i ostavite da se suši jedno 20-ak minuta. Kasnije operite i osušite.

Luk za sijedu kosu

Za prekrivanje sjedih vam dobro može poslužiti luk. Skuhajte jedno pola čaše luka sa njegovom kožicom (onom providnom koju vidite kada gulite luk).
Kuhajte 20 minuta. Ostavite da se ohladi i nanesite na kosu. Nanesite na kosu, ostavite jedno 20 minuta i saperite. Ponavljajte nekoliko puta mjesečno, 1-2 puta sedmično za dobre rezultate.

Izvor:megagiga.info

Translate »
Inline
Inline