PRIRODNI LIJEKOVI ZA KRONOVU BOLEST: LJEKOVITO BILJE KOJE VAM MOŽE POMOĆI U LIJEČENJU BOLESTI CRIJEVA!

Kronova bolest ili ileitis, kao i ulcerozni kolitis, stanja su koja sve češće zahvataju crijeva. Prvo stanje karakteriše oticanje u bilo kojem dijelu crijeva koje je posljedica čira ili upale
Često je zahvaćen i zadnji dio tankog crijeva, pa feces ne može da prolazi. U slučaju ulceroznog kolitisa, upaljeno je samo debelo crijevo, pa dolazi do obilnog proliva. Oba stanja zahtijevaju ljekarsku intervenciju.

1. Ulje limunove trave
Vezu svježe biljke ili 100 gr sušene potopite u 1 l kvalitetnog maslinovog ulja, pa potom sve sipajte u flašu i dobro zatvorite. Ostavite neka stoji 30 dana na suncu ili na toplom mjestu u kući. Povremeno protresite. Zatim procijedite kroz lanenu krpu i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu. Masaža ovim uljem pomaže kod bolova u stomaku.

2. Čaj od kantariona i kamilice
Jednim litrom ključale vode prelijte supenu kašiku sušenih listova i cvjetova kamilice i supenu kašiku sušenog kantariona. Ostavite da stoji poklopljeno pola sata. Zatim procijedite, pustite da se ohladi i popijte tokom dana. Ovaj čaj će umiriti crijeva i blagotvorno djelovati na upalu.

3. Oblog od hajdučke trave
Sitno iskidajte svježe ili sušene listove hajdučke trave i dodajte malo kamilice. Od mješavine napravite jastuk, dobro ga ugrijte i svako veče, tokom dvije sedmice, stavljajte na stomak. Napravite pauzu od sedam dana pa postupak ponovite.

izvor:kurir.rs

Translate »
Inline
Inline