Ovo je možda i najzdravija biljka na svijetu a mi smo je u potpunosti zaboravili!!

Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci vjeruju da je najzdravija na svijetu. Potočarka je povrće koje sadrži brojne esencijalne vitamine i minerale kao što je željezo.
Prema stručnjacima ova biljka sadrži više željeza nego špinat i više vitamina C od nekih agruma! Osim tih hranjivih tvari, potočarka ima brojne zdravstvene prednosti.

Ova biljka je inače porijeklom iz Euroazije, ali je sada raširena po cijelom svijetu. Prema nedavnom istraživanju je utvrđeno da potočarka zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, a također pročišćava krv, potiče apetit i čisti tijelo od toksina.

Mnogi ljudi piju sok od potočarke vrlo često, a preporučuje se pijenje razrijeđeno s vodom u omjeru 1: 5. Preporučena doza je jedna čaša svakih par dana, ne  više od toga jer može izazvati neke nuspojave.

Sok od potočarke se može primijeniti lokalno u liječenju bilo koje vrste stanja kože i kose. Samo utrljajte sok na zahvaćena područja ili koristite sok u obliku obloge i možete liječiti gubitak kose i mnoge kožne probleme.

Za oblog od potočarka izlomite malo lišća te pomiješajte s alkoholom, a zatim nanesite smjesu na pogođena područja i zamotajte zavojem. Ostavite oblog par sati, a zatim skinite i isperite područje hladnom vodom.
Također, sok od potočarke može zaustaviti rast tumora i metastazu, ako se ubrizgava direktno u tijelo. Neki stručnjaci tvrde da ovaj sok također može spriječiti brojne kardiovaskularne probleme i zaustaviti širenje raka dojke.

izvor:alternativa-za-vas.com

Translate »
Inline
Inline